Moet geluk afhangen van het lot?
of kun je eigen pad bewandelen.
Moet liefde afhankelijk zijn verliefdheid?
of kan je zelf die liefde bepalen
Moet rijkdom afhangen van veel geld?
of kan je je eigen weelde maken.
Moet pijn komen van ziekte en leed?
of kan je ook jezelf genezen.
Moet eenzaamheid betekenen alleen?
of kan je die samen doorbreken.
Moet een glas altijd half leeg zijn?
of kan je het ook als half vol zien.
Moet ik voor een ander veranderen?
of kan ik dat ook voor mezelf doen.
Moet alles in m'n leven negatief zijn?
of kan ik mijn positiviteit gebruiken.