Zijn het nu de flics of de ziekenwagen
Als ik die sirene in de verte hoor
Zuchtte opa stil doch zonder te klagen
Terwijl het lawaai naderend klonk in koor
Wat konden die kleinkinderen toch zagen
Het scheurde door merg en pijp tot in het oor
Zodat hij het zelfs niet meer wilde vragen
Waarom huilen ze en weten ze waarvoor
Dus vluchtend om zijn dochter te belagen
Ging hij er in de tuin al lachend vandoor
Zo moest ze de kindjes tot bij hem dragen
Daar klonk het niet zo luid als in zijn kantoor
Maar daar stonden wat buren die het zagen
Het was opeens alsof alle klank vervroor
Ze liepen nog wat jammerend te knagen
Tot ik ze stil spelend uit het oog verloor