Wij gaan onze flat verlaten
Ojee waar gaan we heen
Ons hoofd in alle staten
Wij zijn niet meer goed ter been
We zijn al heel wat ouder
En kunnen niet zoveel
Stap bij stap maar pakken
Maar de spullen, het is zo veel
Van jarenlang bewaren
En spulletjes opgespaard
Moeten we nu vergaren
Ons hoofd raakt niet bedaard
We gaan onze flat verlaten
De sleutel ligt al bijna klaar
Maar mijn hoofd maakt overuren
O was ik maar vast daar
De uren die we maken
Hebben we in jaren niet gemaakt
Zoveel moet er weg van jaren
Mijn hersens worden gekraakt
Spullen van onze ouders
En dingetjes van toen
Moeten we allemaal schiften
Ook ons eetrantsoen
We gaan onze flat verlaten
Hoe zal het strakjes gaan
Het werk even daargelaten
Wat wordt er van ons bestaan
Als we samen gaan verkassen
Ojee waar gaan we heen
We pakken alle tassen
En dozen zwaar als steen
We zijn al beide tachtig
En de jongste ook niet meer
Ach het nieuwe huis wordt prachtig
Geen obstakels en geen trappen hier
We gaan onze flat verlaten
Waar we al zolang hebben gewoond
Waar de kinderen zijn geboren
Waar ons hart is bekroond
Maar de wereld gaat nu open
Een nieuw leven in het verschiet
Straks weer nieuwe dingen kopen
Nu geen tijd meer voor verdriet
We worden geholpen, van alle kanten
En uit onverwachte hoek
Ja die mensen weten van wanten
We krijgen nu erg vaak bezoek
We gaan onze flat verlaten
Maar vergeten zullen we hem niet
Want van al die mooie jaren
Komen er ook weer nieuwe in het verschiet
©jade