Het weer.
Niets is veranderlijker dan het weer
Vandaag zon, morgen veel regen
Niet iedereen kan hier goed tegen
Het humeur gaat hiermee op en neer.
Met mooi weer voelt men zich fijn
Je merkt het echt aan de mensen
Je mocht niets anders willen wensen
Dan blij genieten van de zonneschijn.
Helaas is het niet altijd mooi weer
Soms regent het weken achter elkaar
En we worden hiervan gauw naar
Gelukkig komt steeds de zon er weer.
Over het weer kunnen we niet beslissen
Gelukkig maar, want het zou niet gaan
Er zouden nog meer problemen ontstaan
Mensen zouden zich hierin erg vergissen.
Op het weer kan men niet vertrouwen
Het blijft in de meeste gevallen afwachten
Ook al heeft men mooi weer in gedachten
We zullen het maar moeten aanschouwen.
Bij God hoef je echter nooit af te wachten
Hij is onveranderlijk en blijft zoals Hij is
Op Hem kun je altijd vertrouwen, gewis
In vreugde, verdriet en in donkere nachten.
God houdt ons vast in weer en wind
Hij is en blijft altijd om ons heen
God laat ons nooit, nooit alleen
Want Hij is het, die ons steeds bemind.
Fedde Nicolai
.