Bij elke verhuisdoos die ik sluit
Komt het onvermijderlijke afscheid dichterbij
Van de plek waar ons gezin geboren werd
Waar we begonnen aan ons schilderij
Een afscheid van mooie momenten
Maar ook van pijnlijke gebeurtenissen
Ik zeg gedag bij elke volle doos
Tis goed, ik zal het hier niet gaan missen
Op weg naar een nieuw hoofdstuk
Eigenlijk de oversteek naar een ander boek
Met een heel andere verhaallijn
Voor dit deel valt voor altijd het doek
Dankbaar voor datgene wat verkregen is
Dat ik mocht leren en leven in dit huis
Ik neem al mijn vergaarde begage mee
en maak daarmee een nieuw liefdevol thuis
Een nieuwe start, een nieuw begin
Alle dozen zijn nu bijna dicht
Ik kan niet wachten om op een nieuwe plek
Te genieten van de zon en het maanlicht