Pepernoten Piet liet
zijn fiets langzaam
persberichten rijden
banden glijden door
eindeloze spoorgeulen
en die nieuwe superfiets
vindt Piet ook maar niets
Ach, kom per perpernoot
in smaken-schouw genomen
komt het niet zo nauw.
Zie ginds komt de ode
aan die kleine rare rode
mijter per fiets-piet
hier aanbeland het spant
pintransacties in dit land.
Toelichting:
een beetje melig van de bouwput in ons stadsdorp en de chaos