de laatste stuiptrekking
van Klaas de goede sint
op wandel op de Scheldedijk
leed tot confrontatie
met de concurrent want,
wie stond daar al te pronken?
ho ho hooo
een beetje vroeg wel, is het niet?
ik ben nog aanwezig alsook zwarte piet
misschien wordt ik te oud
en rijdt mijn schimmel wat traag
zijn rendieren zijn met acht
en torsen minder vracht
dan die dronken rode neus
nu ja, hij komt van ’t Noorden
en ik van ’t Zuiden
ach ja, verdraagzaamheid boven
we zijn ten slotte in Antwerpen
men probeert mij allang
uit mijn functie te zetten
maar, als men nu al achter mijn rug om
over mijn kruis begint te raaskallen!
dat is er over. Kom Piet,
daar is onze stoomboot
overgenomen door de Belgische spoorwegen
is hij ook al niet meer op tijd!
Dag Kerstman!
maak jij nu alle wensen maar waar
voor Sinterklaas wordt het een beetje zwaar
(zondag 7 december zelf de brave man gespeeld op aanvraag)