In mijn hoofd komt een gezicht
Maar wie dat toch ooit was
Misschien was het een jongetje
Uit mijn grote zus haar klas.
Misschien was het dat meisje
Dat bedelde op straat
Omdat haar moeder drinkt en schreeuwt
Haar alleen achterlaat
Misschien is het die zwerver
Die lacht op elke dag
Nee niet omdat hij zo veel heeft
Maar omdat hij zo veel mag
Of was het toch die rijke man
Die al zijn geld uitgaf
Hij had geen gaten in zijn hand
Maar gierigheid was laf
Of nee t was een afrikaan
Die het zo moeilijk had
Zodat hij alles achterliet
Zijn spullen, huis, zijn stad
Of was jij het te huilen
Dat het pijn deed aan mijn hart
Ik kan het niet meer zeggen
Het maakt me zo verward
Want boven alle gezichten
Die ik heb opgenoemd
Komt jou gezicht het meeste
Voor mij opgedoemd
De tranen die ik liet
Schrijven een lang verhaal
Dat jij niet kan vertellen
Tis verwarrend allemaal
Kwam jij die man maar tegen
Die al zijn geld weg gaf
Ach t had je niet geholpen
Want dat was niet waar t aan lag
Of misschien maar die zwerver,
Die leerde je een lach
Maar k weet het zal niet helpen
Want dit is je laatste dag
Dat meisje dan op straat die zou jou wel begrijpen
Nee zij zou het ook niet snappen
Want jij maakt kleine stappen
Of ja dan toch die afrikaan
Want hij deed hetzelfde
Liet alles achter
Is gegaan
Hij wist dat God hem zou helpen
Ook jij gaat naar een ander land
Waar t goed met je zal gaan
Maar k weet dat ik je missen zal
Want je bent bij me vandaan
Klein kind je hebt toch zo veel moed
Die ik nooit heb gehad
Ik hoop ooit nog te leren
Waar je dat hebt opgevat
Zodat als ik een moeite heb
Ik misschien pijnlijk kijk
Maar ieder weet, het duurt niet lang
Gods redding is nabij