Brusje
Ik ben een zo genoemde brusje
Dat staat voor broertje of zusje
Mijn broer is een 'anders' kind
Hij is niet zoals de wereld vind
Dat het zou moeten
Nou doe die mensen van mij de groeten
Hij is wel eens moeilijk en druk
En maakt door zijn ADHD soms zomaar iets stuk
Dat doet hij echt niet expres
Geloof mij als ik je dat zeg
Broertje van een 'anders' kind zijn
Is niet altijd even fijn
Want ik ben diegene die het ziet
Als hij boos is.... of hij heeft verdriet
Want iedereen heeft maar commentaar
Vinden hem druk, vinden hem raar
En al die kinderen doen hem pijn
Dat wat ze zeggen tegen hem
Dat vind ik niet fijn!
Mijn broer is dan misschien niet 'zoals t hoort'
Maar ik heb me daaraan nooit gestoord!
En het is toevallig wel lekker MIJN grote broer
En ik vind hem enorm stoer!