Van kinderen kunnen we nog veel leren
Leren fantaseren
Dingen zonder winstoogmerk als spelletjes en tekenen
daar kan je bij een kind meestal wel op rekenen
Maar tot mijn grote spijt
Raken veel mensen dat kind in zichzelf kwijt
Want er zijn er ouders zovelen
gevetmest door vooroordelen
en zwartgallig door desillusie
die denken
dat ze een kind wel liefde schenken
Maar nog veel te vaak verandert die liefde in pijn
Omdat zij van hun ouderlijke macht en wijsheid overtuigd zijn
Zij zullen het kind wel wat vaardigheden bijbrengen
zodat het zich later goed in onze maatschappij kan mengen
Zodra je geboren wordt bestaan er voor jou nog geen regels en wetten
Heb je nog een vrije geest en kan je nog alles..
Het is juist de buitenwereld die je aan banden legt
En daardoor is opgroeien in deze tijd ook vaak een gevecht
Dus open je hart wat vaker voor een kind
En leer je weer zo te voelen
Vrij.. zonder dat iets ingewikkelds je verblindt
Ik vertel jullie dit omdat 't werkt voor mij
En misschien
Heel misschien wordt op deze manier de wereld ooit "WIJ"