Ik kijk uit het raam
Donker, toch zie ik alles licht.
Een klein stukje droom gaat in vervulling,
een nieuwe reis begint.
Als je niet weet waar je thuis hoort,
is elke nieuwe plek spannend.
Misschien is dat wel de plek,
waar je jou thuis voelt.
Ik heb geen idee hoe het is,
om me ergens thuis te voelen,
maar dit weet ik wel:
hier is het zeker niet
en ik vind het helemaal niet erg om erachter te komen,
dat die plek voor mij helemaal niet bestaat.
Al reis ik tot het eind van het universum,
dit is wat ik doe.
Misschien is overal wel mijn thuis,
maar ben ik dat gevoel al gewend,
zonder dat ik het door heb.
Hoe dan ook,
ik reis door de wereld
en ik reis door het leven,
want dit is wie ik ben
en zo zal ik altijd blijven...
Jeffrey de Reiziger