Zachte voetstapjes
klinken over straat
Twee kleine kinderen,
Van nog geen zeven.
Spelen midden op de weg
Maar het is veilig
Er komt namelijk nooit verkeer
Dan horen ze een geluid
En kijken omhoog
Een vliegtuig vliegt voorbij
En de kinderen zwaaien
In al hun onwetendheid.
Dan plots een knal
De straat blijkt niet zo veilig
Er rijdt een auto door de straat
En raakt de kleinste van de twee
Het kindje ligt op de grond
En de mobilist stapt uit
Het tweede kind doet niets
Het kijkt toe, heel stilletjes.
Na het afzetten van de motor
Was de straat weer helemaal stil
Maar dan een knal van de deur
En een gil
De moeder van het kleinste kind
Komt buiten en ziet hem liggen.
De mobilist krijgt een boze blik
Maar die vangt hem niet,
Hij belt de politie..
Wanneer de ambulance arriveert
Zit het kind alweer rechtop
Het heeft gelukkig vrijwel niets
Toch is het veilige beeld
In de straat verpest
Net zoals in elke straat
Een kind is niet meer veilig
In deze wereld
Op onze straten.
Veel te vaak overlijdt een kind
Bij een verkeersongeluk...
Weg veilig gevoel
Weg veilig spelen.
Weg kindertijd..