zo onvolwassen
en toch niet klein
duizend vragen
over wat moet zijn
waarom mag dit wel
en dat weer niet
of is alles een spel
als in een levenslied
nog zoveel te leren
en zoveel te zien
met duizende keren
morgen misschien
tot de dag is daar
't kindzijn is voorbij
eindelijk dan 18 jaar
en voor altijd vrij
maar dan, op zekere dag
dan komt de ouderplicht
dus wat je nu wel mag
is herlezen dit gedicht