De I.V.O. school,
Een meid van twaalf die naar de I.V.O. school gaat,
en die zich door het eerste jaar heen slaat,
zodat zij op een nieuwe manier gaat leren,
waar zij daarvoor niet hoeft te generen.
Maar die op die manier aan het leren wennen moet,
en dat doet zij heel zoet.
Net of dat ze nooit anders geleerd heeft,
zij die haar leraar daarover een goed gevoel geeft.
Sommige vakken leren makkelijk,
maar ze zijn niet allemaal gelijk.
Het ene vak loopt zij goed door,
want zij is daarin in ieder geval pienter in hoor.
Caroline.