Nog een meid van 16 jaar,
Op de I.V.O. school in de 4de klas,
is die meid in haar sas.
Want zij kan heel goed leren,
waar zij dat jaar op kan teren.
Het is de I.V.O. school, het laatste jaar,
ze moet het goed doen, dat is waar.
Voor hun eind-examen,
van alle vakken tesamen.
Na het examen maakt zij zich sterk,
en zoekt hierna naar werk.
Dan krijgt zij een heel ander leven,
want dan moet zij veel meer van zichzelf geven.
Caroline.