Ik heb eigenlijk geen speciaal goed voornemen
En helemaal niet bij het begin van een nieuw jaar
Het moet toch geen verplichting zijn, nietwaar?
Bovendien wil ik mij zelf geen illusies ontnemen.
Want voornemens willen nog wel eens mislukken
En dat is dan meestal een hele nare ervaring
Je hebt gefaald, en je voelt je een zwakkeling
Wanneer je voornemens niet mochten gelukken.
Ik laat goede voornemens graag over aan anderen
En hoop dat ze er veel succes mee mogen beleven
En vooral dat het hen heel veel vreugde mag geven
Zodat hun leven in meerder geluk zal veranderen.
Fedde Nicolai