Elk kind
Is anders
Elk kind
Is speciaal
De kunst
En onze opdracht
Is om met elk kind
Te doen wat nodig is
Geef hem kennis mee,
Maar daarnaast ook liefde.
Leer hem leven in vrede
Leer hem omgaan met verdriet.
Leer hem spelen met anderen
En leer hem nemen en geven
Leer hem wat je zelf
Had willen leren.
En leer het kind dit
Door jezelf te geven
Je eigen liefde
Je eigen kennis
Leer het kind dit
Door kwetsbaar te zijn
Maar soms ook streng
Wees rechtvaardig
Wees oprecht
Maar wees vooral de leerkracht
Die jij zelf altijd wilde hebben.