Er was eens een familie
Een opa, een oma, een papa en een mama
Er waren ook een tante en een oom
En om het gezelschap compleet te maken
Was daar ook een zoontje
Maar is deze familie wel volledig?
Hoort er niet ook een nichtje bij?
Wellicht is ze verlaat en komt ze nog
Heeft ze niet op tijd haar schoolwerk af
Of kon ze haar schoentjes niet vinden
Opa en oma spelen met het zoontje
Het zoontje kirt van de pret
Papa en mama dekken de tafel voor het eten
Borden en glazen, schalen en bestek, allemaal perfect
Tante en oom kijken lachend toe
Maar die lach op hun gezicht, is die wel echt?
Of verbergen ze hun tranen van verdriet?
Omdat het nichtje niet zal komen
Voor geboorte al afgestoten
En nooit in de familie is geweest
Wanneer zal de tante moeten zeggen:
Katja is er niet