Iedere gemiste kans is er één
Het komt allemaal maar over me heen
Het is ook zo iets kleins
Een telefoontje is soms iets fijns
Hoewel eigenlijk te belastend voor het kind
Het is het enige contact was ons voorlopig rest en verbindt
Maar soms heb je gewoon pech
Ben je net te lang weg
Zelf bellen voor de kinderen mag ik niet
Zo heeft de moeder bevolen en zo geschied
Dus spreek je die dag je dochters niet
Die week doet mij dan weer verdriet
Een enkel contact of helemaal niet
Dat ligt mij en mijn dochters in het verschiet
Het contact is derhalve toch al zo beperkt
Droevige emoties worden dan extra versterkt
Het is gewoon wachten op betere dagen
Wachten op de dag dat de kinderen gaan vragen
Dat ze naar de kinderen moeten luisteren
Dat de kinderen zich verzetten tegen het influisteren
Ik weet, het einddoel komt langzaam steeds dichterbij
Het Europees hof brengt wellicht de redding voor mij
De weg daar naartoe gaat desondanks nog jaren duren
Wat moet ik ondertussen met al die kuren?
Vijf procent krijgt de kinderen alsnog toegewezen
Die vaders hebben zich door jarenlange procedures bewezen
Hun geduld werd uiteindelijk dus beloond
Ook hun bleef niets verschoond
Het licht in de ogen van mijn oudste dochter is inmiddels gedoofd
Ze is nagenoeg geheel van haar verzorgende vader beroofd
Hoe dan ook, het volgende kaartje is verstuurd
Het weinige contact waar deze vader op voort borduurt
Er is één wet die altijd wint
Het kind dat zich vroeg of laat bezint
Natuurlijk vraagt u zich af of het allemaal wel waar is
Maar voor iedere betrokken ouder blijft het ontnemen van kinderen een gemis
Deze vader heeft hun verjaardagscadeaus opgestuurd
Sinterklaas- en kerstcadeaus nagestuurd
60000 ouders per jaar die geen noemenswaardige rol meer spelen
Weekend vader, weekend moeder, het overkomt zo velen
Ons mooie land heeft nog zoveel te leren
Tot die tijd moeten kinderen minstens één familie ontberen
Zelfs de politiek kan het blijkbaar niet zoveel schelen
Het idee van gelijkwaardig ouderschap lijken zij niet te strelen
Dus het leed voor de kinderen duurt voort
Ondertussen ieder verzet in de kiem gesmoord
Hoop doet wellicht spreekwoordelijk leven
De realiteit dien je hopelijk niet zelf te beleven
Een papa
(Voor mijn twee weggenomen dochters)