zo langs de waterkant
verborgen in het zand
vond een jongen een munt
oud , wie weet , het had gekund
in zijn broekzak stopte hij hem
ging naar huis met zingende stem
hij wou hem aan opa tonen
maar die zat nog steeds te dromen
heel stil ging hij op zijn tenen
het trapje af naar beneden
daar zat oma in haar stoel
een dutje te doen ,een fijn gevoel
vlug naar buiten naar vader dan
die weet er misschien iets van
trots gaf hij vader het geldstuk
maar plos brak zijn fijn geluk
papa moest er zelfs om lachen
maar het jongetje liet zijn moed al zakken
vader zag die ene traan
in zijn kleine oogjes staan
hij zei ,jongen die munt is voor jou
iets wat ik als jongen ook graag wou
dus beloof me nu één keer
om die munt geen tranen meer
leg hem in je kastje klein
en hij zal je geluk ooit zijn