Het moment was daar
Ik was er al lang voor klaar
Geen verrassing meer, vandaar
Tja, u leest het goed
Het was zoals ik had vermoed
De vader altijd eerst beboet
De raad was van mening
Geen vertrouwen vanwege geen heling
De kinderen verstoken van emotionele streling
Advies lag voor de hand en was snel formeel
Een beperkt contact met vader, geen geheel
Met opbouw periode, dat is mijn deel
Maar dat was allemaal al bekend
Ik raak het gewoon nooit gewend
Ik had veel liever hun verwent
7 maanden al zeer beperkt contact
Omdat ik als vader de relatie verbrak
Nu emotioneel in stukken gehakt
Maar ik vecht desondanks toch door
Het is niet wat ik bekoor
Twee zittingen die ik al 'verloor'
De raad was duidelijk, mij treft een verwijt
Objectieve bewijzen geven blijk van roddel, geheid
Maar ze begrijpen niets door hun onwetendheid
Vader krijgt meteen alle verwijt
Listen en laster hadden hun tijd
Desondanks genoodzaakt tot wachten bereid
Oudervervreemding is een beetje feit
Het ging zo snel, en met beleid
Maar achteraf komt vast de spijt
De oudste dochter heeft hun vader gezien
Daarbij herkent en allicht niet verstoten gevoeld misschien
In de toekomst is alles te bezien
Ik mis mijn kinderen, dat staat vast
Gelezen op internet heeft mij weinig verrast
Het gebrek tot contact is mij tot last