Hoe werkt het Nederlands recht?
Zijn de kinderen al vervreemd en ontvlecht?
Dan is het feit daarmee beslecht
De verzorgende ouder heeft alle troeven
En juist als de kinderen meer aandacht behoeven
Er zijn in jeugdrecht zoveel boeven
Ja, moeders en vaders slaan de handen ineen
Het is triest, en in en in gemeen
Hun verlies in hun harten gekerfd gelijk een grafsteen
Gelijkwaardig ouderschap na scheiding is een ideologie
Maar rechters hebben een eigen filosofie
Verwantschap is slechts deel van de biologie
De uitspraak moet nog komen
Ik kan hem alleen maar weghonen
Partijdigheid bracht mij de symptomen
Ons kind wordt steeds harder tegen vader
Wordt het van slachtoffer tot mede dader
Zonder het te beseffen raakt het de meest gevoelige ader
Ik ken geen illusies, wel pijn
Mijn lot zal deel van het hunne zijn
Men komt er vanzelf achter als ze ouder zijn
Maar het maakt uiteindelijk niets uit
Geld verdiend voor decoratie door het beschuit
Als iemand over het lot van zijn kinderen de bel luid
Dus ouders, weet waar u aan begint
Ik weet, uw kinderen zijn altijd bemint
U vecht tot u zich in een familiedrama bevindt
Vertrouwen was er al langer niet
Wel veel zorgen over het komende verdriet
Dat is waar de wet nooit in voorziet
Vrouwe Justitia is geen kind
Ook haar hart heeft ooit bemint
Tot de waarheid haar heeft verblind
Gelukkig is het niet altijd kommer en kwel
Het oudste kind snapt dat al wel
Zo jong en toch leert ze nu al het spel
Zolang er een beetje contact is
Neemt dat de plaats in van het gemis
Geen tekenen dat ik mij daar in vergis
Een papa
(Voor mijn twee weggenomen dochters)