Het andere kind...
Het andere kind,
als maar buiten,
alleen,
of met vrienden
maakt hem niks uit.
Het andere kind,
vaak alleen,
en altijd bezig,
als maar leren,
is zijn buit.
Het andere kind,
verzint,
bizare dingen,
om te doen,
en van te leren.
Het andere kind,
blijft dingen
proberen,
omdat hij,
tijden wil keren.
Het andere kind,
opzoek,
naar iets,
wat hem,
dichter bij brengt.
Het andere kind,
wilt veel kunnen,
zodat hij,
de respect balk,
is een keer verlengt.
Het andere kind,
veel uit gelachen,
wat hij,
omzet in,
doorzetting vermogen.
Het andere kind,
wilt zoveel,
mogelijk kunnen,
en laten zien
voor een ieder zijn ogen.
-Stralen pijl, uit de buurt van Venetiƫ-