Parel van God
Nog nooit van vakantie gehoord.
Spelend met een plastic flesje.
In je oude kleren.
Elke dag hetzelfde.
Zorgend voor je zusjes.
Werkend voor je moeder.
Veel mensen verloren.
Aids. Ziektes
Je kent het niet.
Maar het is er elke dag.
Ontstoken voeten
Omdat je geen schoenen hebt.
Misschien heb je geen ouders meer.
Ben je wees.
Elke dag kans
om geofferd te worden.
Dan zijn je grootouders tevreden.
Toch?
Met veels te veel kinderen
in een klein en warm schoolgebouw
geen pen om mee te schrijven
Geen papier om mee te vouwen
Alleen je plastic flesje
Half vergaan
Maar je enige speelgoed.
Ik kom naar je toe.
Deze zomer.
Een nieuw schoollokaal erbij.
Een pen om mee te schrijven.
Nieuwe kleren om aan te trekken.
En schoenen aan je voeten.
Ik ga met je zingen
Ik ga met je dansen.
Ik ga met je voetballen.
Ik ga je mijn liefde geven.