Springend door steriele gangen
danst spanning in zijn ogen;
onderweg naar zijn allerliefste.
Geketend door slangen en meters
stootte ze gevoel uit 't hoofd;
’t leven nu in wachtstand.
Gestolen door extatische cocktails
zijn gedachten van hem weg,
nooit is hij op waarde geschat.
Gekluisterd aan het bed
raakt hij het roerloze aan;
“Blijft mammie voor eeuwig slapen?”