Oren
Oren die eigenlijk goed zouden moeten horen,
je werd als baby al met die handicap geboren.
Je groeide als kool, een jongen zo lief.
Was ik die eerste maanden dan zo naiëf?
Maar je kwam, ook al was het na twee keer,
wel door de gehoortest, dus telkens weer
dacht ik dat het wel goed komen zou
Helaas niet, een onzekere tijd, hoe moet de toekomst nou?
Vele onderzoeken en operaties volgden in de jaren hierna.
Je moest het ook nog eens doen zonder je pa,
die wilde niets meer van ons viertjes weten
Hij leefde in zijn eigen wereldje, manisch, en ’t liefs ons vergeten.
Na de zoveelste operatie kwam er een beetje hoop,
een groot gedeelte van je gehoor kwam terug in de loop
van die tijd ging er een wereld voor je open.
Je schrok van een brommer, een helikopter, en in plaats van lopen,
ging en kon je ineens b.v. met de fiets op pad.
Wie had hier nog hoop op gehad?
Je bent er nog niet, maar we zijn vol goede moed,
wij met elkaar een team, dat komt zeker weten goed!
Januari 2002