Voor de kleine Piet ...
Kleine Pietje keek verbaasd
daar stond nog zijn lege schoen
Hij keek er nog eens naast
hoe kon de sint dit nou doen
Heel het jaar z'n best gedaan
met in zijn hoofd nog de belofte
Liet de sint hem in zijn hemdje staan
zijn traanvoorraad ontplofte
De deurbel overstemde zijn geschrei
daar stond de goedheiligman
Voorzichtig werd Pietje weer wat blij
al snapte hij er weinig van
Dag kleine Piet ,sprak de sint
er is helemaal wat fout gegaan
Toen pakjespiet ,bij jou mijn kind
zijn eigen naam zag staan
Jouw pakje is weer ingepakt
hier jou cadeau alsnog gebracht
Met linten en weer dichtgeplakt
het was een zware nacht ....