Gemis
Wij hadden nooit gedacht
dat ons dit zou overkomen
en al helemaal niet verwacht
dat ze ons zouden worden ontnomen
Gelukkig niet door ziekte of door sterven
maar door andere omstandigheden
die kunnen het leven deels wel bederven
Wij hebben er zeer onder geleden.
2 kleinkinderen hebben we nooit gezien
dat doet echt wel pijn,
Ze zijn nu beiden boven de tien
het heeft echter zo moeten zijn.
Toch moeten we dankbaar zijn
voor de andere kinderen en hun kroos
dat verzacht immers wel de pijn
en dat is een schrale troost.
Een verdrietige moeder.