Hoe zou een dove horen?
heeft hij ook een
innerlijke stem?
net als wij horenden
denken, lezen of zien.
iets afvragen misschien.
de wereld van de dove
is iets mysterieus
ik vraag me af
hoe hij de dingen
om zich heen waarneemt
ervaart en deelt
wij praten honderduit
maar als je dat niet kan,
enkel gebaren en mimiek
gaat de maatschappij
aan je voorbij..