aanpassen
baby's
jonge kinderen
dieren
what you see is
what you get
spontaan
eerlijk
onbevooroordeeld
onschuldig
wat blijft ervan over als
kinderen ouder worden?
aanpassing aan wat
de maatschappij
van hen
verwacht
vraagt
eist
dwingelandij
keurslijf
uiteindelijk zombie
(natuurlijk geldt dit
niet voor allemaal)
ze mogen
niet zijn
wie en wat
ze wezenlijk zijn
ze raken zichzelf kwijt
worden verward door
de mixed signals
van hun omgeving
ouders die onderhuids elkaar
niet mogen
zelfs haten
bezigen woorden die daarmee
niet stroken want voor
de buitenwereld lijkt
alles ok
wat is waar?
overprikkeling
van het zenuwstelsel
televisie
radio
allerlei apparatuur
vooral draadloos
de allernieuwste snufjes
je moet toch meegaan met de tijd
met de stroom van de vooruitgang?
schreeuwend speelgoed
auw... hou op met die puinzooi
(er zijn natuurlijk ook kinderen
die hier wel tegen kunnen)
erin meegaan is
de enige mogelijkheid
om geen paria te zijn
want anders krijgen ze
het stempel
lastig
eigengereid
adhd
of andere
prachtige benamingen
en verzinsels
van de medische wetenschap
die is heilig en alles wetend
knappe doktoren buigen zich
over het probleemgeval
dan maar medicijnen
of speciaal onderwijs
(in sommige gevallen tijdelijk
nodig om te
kunnen overleven)
dieren
worden ook
in een keurslijf
gedwongen
hun dierzijn
voor de makkelijkheid
maar even vergetend
want de kassa is
belangrijker
exploitatie duur
ze kunnen
hun natuur
niet leven
niet vieren
hormonen
voedsel
(o.a. ook snoep)
van de afvalindustrie
opgesloten
wegkwijnend
of in de overlevingsmodus
ze kunnen niet anders
daarna verdwijnen ze
met de stress
van het slachten
in de magen van de
mensen die
deze trillingen
dus ook
naar binnen krijgen
maar er geen
weet van hebben
(natuurlijke
uitzonderingen
daargelaten)
zo
ik moest
dit even kwijt
zo voelde het
toen ik
het schreef
dit is
mijn waarheid
overgevoeligheid is lastig
maar ik weet
dat ik het eens
gekozen heb om
te pionieren
te ontdekken
te doen
spontaan
te zeggen
wat ik op mijn hart heb
zonder me wat aan te trekken
van het oordeel van anderen
lukt mij dat in de praktijk?
ben ik nog steeds mee
aan het worstelen
al doende gaat het mij
steeds beter lukken!