Vlinders
Mijn geboorte is onopvallend, voedend eet ik me vol met alles wat ik vinden kan.
Zo klein als ik ben krijg ik de indrukken van de wereld binnen mijn bereik
Mijn jeugd is een groot leerproces van vallen en opstaan, van groeien en groter worden.
Als het tijd is om me te verpoppen, weet ik niet wat ik worden wil.
Ik ben geen puber meer en nog geen volwassene, Ik ben nog niet zeker van mijn toekomst.
Mijn vorm staat nog niet vast, en moet ik keuzes maken.
Dan schijnt de zon op mij neer en ik voel mijn vleugels die zich naar het licht strekken.
Tijdens het drogen van mijn ziel kom ik volledig tot volle bloei.
Spontaan vlieg ik uit om bewondert te worden en ga ik op zoek naar verbondenheid.
Ik vermenigvuldig mijn bestaan, totdat mijn tijd van verwelken komt.
Mijn rust is gekomen en ik strijk neer op de aarde zodat ik als compost voor nieuw leven weer ontwaakt