Spiegelbeeld
O, spiegelbeeld elke keer ben je in mij gezichtsveld.
Waar ik ook ben, of waar ik ook ga, ik zie je weerschijn.
Ik kan niet aan je ontsnappen, in alle ruiten zie ik je telkens weer.
Ik kan je niet breken, en je niet verlaten.
Ik kan van je houden en ik kan je haten.
Je hebt mijn jeugd aanschouwd en mijn ouder worden aangehoord.
Mijn verdriet heb je gezien en samen hebben we gehuild.
Mijn vreugde en mijn schaterlach hebben we gedeeld.
Mijn dromen heb je zien vervliegen en heb je me ook zien liegen?
Ik kan je niet breken, en je niet verlaten.
Ik kan van je houden en ik kan je haten.
Je hebt mijn jeugd aanschouwd en mijn ouder worden aangehoord.
Zal je bij me blijven als ik het leven vaarwel zeg of is het dan de tijd dat ook jij me dan gaat verlaten?