anders, dat is anders
en anders vind jij zot
kinderen die anders zijn
die gaan daaraan kapot
kinderen zijn anders,
anders, allemaal
niet beter en niet slechter
en ook al niet speciaal
ieder kind leert anders zijn
maar worden vaak toch één
en tegen die ene zonderling
is iedereen gemeen
plagen is tot daar aan toe
maar als je anders bent
is elke druppel er één teveel
en van grootte ongekend
wat lijkt op een grapje
gewoon zo voor de lol
en voor jou nietszeggend is
maakt de maat soms vol
de druppel in de emmer
de allerlaatste keer
en kinderen die anders zijn
die pikken het niet meer
denk voordat je doet:
het moraal van het verhaal
want wat voor jou onschuldig lijkt
is voor een ander soms fataal
haal geen genot uit leed!
kiobe