Een hint van de sint is voor elke man, vrouw en kind een teken aan de wand dat er nu eindelijk echt wat veranderd in het hele land.
De Sint steekt van wal, en zegt ik voor ik bij jullie aankwam moest ik me een weg banen langs de paden en de lanen.
En ik heb gemerkt dat er iets is wat jullie schijnen te missen, iets wat dermate kostbaar is dat het in geen enkele winkel te koop is.
Het is gewoonweg onbetaalbaar en ergens kun je het hebben maar wie het voor zichzelf houdt schiet er weinig mee op.
Daarom heb ik ook zolang gezocht naar de sleutel tot jullie hart,en ik zeg erbij het was niet makkelijk voor de Sint.
Want elke man, vrouw en kind in dit land denkt vaak wij willen hebben, hebben hebben.
Maar ik zeg jullie wie de sleutel tot zijn hart gebruikt vindt daar het kostbaarste kado wat elk mens zich kan wensen: Liefde, vriendschap, geluk en medeleven.
En het mooiste aan dit kado is: je kunt het met iedereen delen met wie je maar wilt zonder het kwijt te raken.
En dat is iets wat veel mensen vergeten zijn zegt de Sint.
Jullie liefde, vriendschap, geluk en medeleven was in winterslaap als een beer in zijn hol, maar nu ik jullie de sleutel geef kan die beer uit zijn hol komen. Dan ben je weer stoer en sterk en toch om te knuffelen.
De sleutel tot jullie hart is waardering hebben voor de liefde, vriendschap, geluk en medeleven dat je bij elkaar ziet zegt de Sint.
Dit zal jullie weer uit je winterslaap halen, en jullie zullen weer merken dat het elke dag een beetje feest is.
Daarom heb ik nu ook knuffelpieten in dienst, want een warme knuffel, is ook de sleutel tot jullie hart.
En dat is de hint van de Sint voor dit jaar.
Jullie Sint