Kleinkinderen
Mijn kleine jongens baren mij soms zorgen
Alhoewel hun ouders ze goed verzorgen
Met die klein krummels is altijd wel wat
De een stoot zijn teen de ander valt op zijn gat
Dan moet er weer een naar het ziekenhuis
Moet worden geopereerd, dat kan niet thuis
Het is voor die knapen een hele belevenis
En voor het thuisfront een gemis
Alles moet worden geregeld en omgezet
Zelfs het werk moet worden afgezegd
Want een kind laat je nooit alleen
Al is er nog zoveel deskundigheid omheen
De ouders komen op de eerste plaats
Hun liefde en bezorgdheid is 18 karaats