We zeggen tegen mekaar zo vaak Schattelou
en och wat doet het er ook toe
Het is toch maar een koosnaam
op zich helemaal niet voornaam
Ja, het is het onze, dat is waar
maar nu is het toch een beetje raar
Als we het nu weer tegen mekaar zeggen
dan gaan onze gedachten zich toch verleggen
Ze drijven weg naar onze eerste kleinzoon
en dat is dan weer niet zo ongewoon
Want hij noemt Lou
en is onze nieuwe Schattelou
Ja, de Lou
geeft een extra dimensie aan "Schattelou"
en daarom voelt het nu zo goe
het uitspreken van Schattelou