het was weer eens kerstmis
ongeopende laarzen gaapten
de sint had honger gekregen
kinderen zochten de kerstman
elvis stapte uit de slee
niemand had hem verwacht
we doneerden bomen aan afrika
de grote kalkoen leefde nog
we wisselden kadopapieren uit
niks was er van onze waarde
de zoon zag fluisterenden geesten
het oude jaar zat zeer zat
niemand nam een ei aan
wat de paashaas tot woede bracht
elfen keken de klok naar twaalf
jamie oliver keurde het gerecht
de taal werd in dozen gestopt
niemand verwonderde zich meer
en ergens geeft dat wel vrede