Dit gedicht heb ik geschreven voor mijn leidinggevende van het Leger des Heils korps Valleistreek! Haar zoon is voor een jaar in het buitenland.........
Een kind zover weg
zo ver weg van huis
je gunt ze zo het allerbeste
maar hier,veilig bij jou is toch hun thuis.
Een kind zover weg
op ontdekkingsreis door het leven heen
oud genoeg om op eigen benen te staan
maar het is een moeder
die altijd met zorgen door de tijd van zijn afwezigheid
heen gaat.
Jouw kind zover weg
het is onze heer die met hem meegaat op zijn reis
soms zijn stem even horen,misschien zelfs even zien
het brengt een moederhart helemaal van de wijs.
Jouw kind zover weg
maar het aftellen voor jou is begonnen
in december hopelijk veilig thuis onder moeders vleugels
terugkijkend op een mooie maar soms ook bewogen tijd.
Daniƫlle Rensen
30-07-2013