Niet minderwaardig
Je meet jezelf een waarde ,kind
van een mindere kwaliteit
Ook ,omdat je het zo aardig vind
als iemand dat bestrijd
Als aandachtsvraag het doel verschiet
en niemand er wat van zegt
Raak je gevangen in verdriet
voel je jezelf ten onrechte slecht
Het heeft geen zin te turen
naar de horizon vanaf één punt
Je dient je leven bij te sturen
omdat het jou andere inzichten gunt
Val maar op in plaats van vragen
met enig moedvergaren
Dan hoef je minder leed te dragen
voor nog vele gelukkige jaren