2 culturen
2 culturen op een kussen
Komt vaak de duivel tussen
Zo wordt er gezegd
Dus kijk uit waar je je hoofd neer legt
2 culturen
Legt je vaak in de luren
Geloofsovertuiging speelt een rol
Met huwelijksproblemen betaal je de tol
Vaak wordt het geluk bezegeld met een kind
Waardoor ook vaak het probleem begint
Getouwtrek door vader en moeder
Welk geloof en wie is de hoeder
Steeds vaker komen de ouders er niet uit
Ontvoering door een ander tot besluit
Mee tegen eigen wil naar andere landen
Een ouder achterlatend, met lege handen.
Een hel waar iemand door zal gaan
Een grote zoektocht zal ontstaan
Weken, maanden en jaren kunnen verstrijken
Maar van opgeven is geen wijken
Je ouderhart zegt je door te gaan
Tot het moment dat je kind voor je zal staan
Stevig pak je je kind beet en laat het niet meer los
Terug de grenzen over, over water, land en bos
En eenmaal terug gekomen in eigen land
Samen met je kind aan je hand
Weet je.. dat dit allemaal de moeite waard is.