Sinterklaas resideert in Spanje
En zo ook zwarte Piet
Zich niet bewust van de commotie hier
En begrijpen zouden ze t ook niet
De economische crisis trof ook Sint
De Syriƫ kwestie raakte hem diep
Sint is verdrietig door alle onverdraagzaamheid
die kwesties als deze schiep
Al dat gedonder in Ruslandjaar
Soldaten met PTSS
Kinderen die de naarste dingen zagen
Niet meer slapen van de stress
Sint wil graag wat vrolijkheid
Licht zijn in de duisternis
5 december als dag van plezier
Er is overal al zoveel mis
Zometeen komt ie weer in Nederland
Ziet ie ons ruzie maken met elkaar
Over t kleurtje van Piet notabene
Is dat niet een beetje raar?
Wat maakt het uit hoe Piet er uit ziet?
Het gaat toch om de feestelijkheid?
Al is ie rood, paars of oranje
Dat gezeur de hele tijd!
Men verdedigt de traditie
Maar gaat volledig voorbij
Dat het niet om Piet hier draait
Maar om mensen, blij!
Dus hou alsjeblieft op met zeuren
En doe een beetje aardig
Als je niet door hebt dat t daar om gaat
Ben je Sint helemaal niet waardig