Ik kan er niet tegen
Als er onbegrip is tussen ons
Ik probeer duidelijk te maken
Hoe ik mij voel
Jij snapt niet wat ik bedoel
Ik ben lui in jouw ogen
Kan best wat doen voor een ander
Terugdoen, een gift
Na zoveel jaren
Dat ik heb gekregen
En te moeilijk doen
Om terug te geven
Het ligt echter emotioneel
Iets wat jij niet begrijpt
Omdat je het zelf niet hebt
Kan een ander dan zoiets hebben
Ja, ik zou graag willen
Maar krijg er zoveel last van
Ik wil en kan werken
Volgens jou moet je aanpakken wat er is
Maar als je er last van krijgt, emotioneel
Is dat dan de oplossing
Nee, ik kies mijn eigen weg
Vrijwillig om mee te beginnen
Rustig opbouwen
En na verloop van tijd
Zien wat hiermee valt te winnen
Zodat ik sterker word
In de toekomst
Jou blij kan maken
Mijn eigen weg, doet pijn bij jou