Een kind op schoot
bij een oude tante
haar harde handen vast
om mijn slanke heupen
Geur van Boldoot vermengd
met kamfer, die aan haar jurk
ontsteeg in pufjes
vulde de neus
Zij knuffelde en zei dat ik
haar scheetje was, waarop
ik moest lachen en ontspande
een grote boodschap
op haar schoot
in de schone luier had gedaan