Een einde van dit beleid
Het is een eindeloze strijd
Wanneer worden we op een dag bevrijd
We strooien ons bloed aan oorlog
De vrede in verre zicht
Niet gezien in ons daglicht
Strijden en lijden naar een betere wereld
Een naam voor onszelf
Een beter aanzicht
Niemand die dit kan krijgen geregeld
We strooien ons bloed naar de goden
Naar de gekozen geboden
De kleur van bloed het roden
Niemand heeft voor deze ellende gekozen
We moeten onze leed neerleggen
Er is niemand die in oorlog kan kiezen
iedereen die daaruit zijn recht heeft in verloren
waar een kind word in geboren
daar waar een ouder heeft voor gezworen
in rechte en eerlijke toekomst
We moeten het geweld stilleggen en laten verdwijnen
En kiezen voor goede leiders
Niet kiezen voor oorlogszwijnen
Voor een betere wereld moeten we samen leven
En voor elkaar in strijd voor vrijheid,
Een deel geven aan de ziekte van de wereld
de wreedheid van een ander laten overgeven
naar een goed beleid, en een gezonde strijd
en de toekomst ingaan met vrijheid
de geboden reinigen
en juist verwoorden in alle heiligheid
en de woorden zeggen in alle veiligheid