't Was een knappe dame geworden
die dochter uit zijn eerste huwelijk
dat helaas op de klippen liep,
lang genoeg had hij met dat verdriet
slechts tegen zwijgende muren op gelopen,
first cut is the deepest ..
alles werd ineens nieuw,
nog 'n paar flinke kinderen werden geboren
uit die tweede verbintenis,
waarvan hij tegen zijn werkmakkers zei :
je bent nooit niet te oud
om de liefde van je leven te vinden
had ik dat eerder geweten !
alles leek ten goede gekeerd,
tot ze begon te jammeren
over geldtekorten en schrapen,
hij besloot de nacht te werken,
overwachts, dat was niet gepland
een derde ... op komst was,
wat doen we ermee vroeg ze,
alsof 't niet aan haar alleen lag,
toch niet van kant maken
of weggooien als kattenjongen,
zo zijn we toch niet opgevoed zeker ?
'n tandje bijsteken
luiers, kinderziekten, zorgen
Sinterklaas kapoentje spelen
eerste tandjes en pasjes,
de vaderlijke plicht zwijgzaam opnemen
tot na 'n routineonderzoek jaren later,
't zorgenkind was vaak ziek of zuchtig,
bleek dat de DNA niet overeenstemde ..
hij onmogelijk de vader kon zijn
dus andermans kroost had grootgebracht !
wie mag dat dan wel wezen ?
had hij wit van woede en ontgoocheling
met dreigementen uit haar geperst,
de Heilige Geest misschien ?
't ligt nogal ingewikkeld
moet je weten ...
had ze schoorvoetend
met 't schaamrood om om d'er oren
stukje voor beetje ...
alsof 't om een vierde bevalling ging,
die man is toch al meer dan een jaar
aan kanker overleden,
't is niet waard erover te blijven zeuren,
na heel dat heksenproces
op de rooster gelegd en gebrandmerkt
raapte ze al haar moed tezamen
en met die innemende glimlach,
waar hij ooit als 'n blok voor viel
veegde ze ineens met één grote haal
't vol gekliederd vuil zwart bord
van die misstap schoon,
et alors ?
jij heilige man met je grote bek !
heb jij alleen maar gaven en geen gebreken ?
't kan me niets meer verdommen,
ga dan maar en vertrek !
maar ,
hoe moet 't nu verder
met ons gezinnetje jongen ?
what's it gonna be boy ?