Als in elk kinderhoofdje een bandje zat,
dat elke kindergedachte opgeslagen had.
Dan zouden wij barsten van de goede ideeën,
oplossingen vinden, geloven in feeën.
Dan zouden wij zoeken naar het goede en het ook nog vinden,
dan zouden wij met schaterlachjes onze demonen verslinden.
Dan zouden wij knuffelen en kussen, met lieve woordjes elkaar sussen.
Dan zouden wij ook eens kunnen huilen om hele kleine dingen,
dan zouden wij alle dagen de mooiste liedjes zingen.
De starheid zou verdwijnen, eerlijkheid zou verschijnen.
Dan zou ik van iedereen kunnen houden, en iedereen van mij.
Kinderen en hun gedachten, ze maken ons zo blij.
Smascha