Flarden van regen
tegen
elke kou bestand
in een wollen zegen
over hoofd en hand
Zie ik je gaan
aan
glimlach geen gebrek
je blijft niet staan
kille avondlucht
maakt jou niet gek
Toch gaat sint met dit beeld
nu aan de haal
en schenkt jou een mooie,
warme sjaal!