Lieve Valentijn,
ik weet dat ik niet altijd aardig was.
Meerdere malen jouw hart gebroken heb.
Je uitlachte recht in jouw liefdesgezicht.
Ondankbaar ben voor stomme cadeautjes.
Ik ben speciaal voor jou
dit jaar
niet thuis. Of misschien wel, maar dan lig ik
met de eerste de beste carnavalskater
nog in bed als jij aanbelt.
Mijn brievenbus is echter
dit jaar groter dan ooit.
Gooi daar alle bonbons, bloemen,
liefdesbrieven, kaarten, kaarsjes,
flessen wijn en rozenblaadjes in.
Ik zal ze later met liefde
weggooien.
Dag lieve Valentijn,
jij zult altijd die speciale plek in mijn hart
behouden.