Het regent.
Het regent steeds
harder en de berg
met LEGO lonkt.
Kleine kinderen
staren urenlang uit
het raam en verveling
slaat toe als een
verstikkend aura.
Heel langzaam
om alle kinderen
heen.
De staar van kinderen
uit het raam groeit
lijkt eindeloos lang.
Maar helaas net niet
lang genoeg voor
een degelijke uitbraak.
Het is zondag vandaag.
En LEGO lonkt. Verleidt
als een wulpse blondine.
LEGO komt in beweging
en pakt de kinderen op.
Weg bij het raam. Weg
uit de verveling.
Terwijl het regent,
bouwt LEGO een
kleine kinderen stad.
Een levensechte
kleine kinderen stad.
Met boompjes
en kleine huisjes.
Verveling gaat op
in de regen en
de regen verdwijnt
in de staar van
de kleine kinderen.
LEGO speelt lieflijk
met kleine kinderen.
Het is zondag vandaag.
Het is een echte
typische zondag.
Remco den Hartog
25 juni 2016