Vanmorgen sprak ik even
met mijn dochtertje van negen
aan de telefoon
Ze zei mama , je bent zo stil
is er iets
Ik zei ,neen meisje
ik ben alleen blij jou te horen
en dat maakt me stil
met haar fijne stemmetje sprak ze
mama ,wat duurt het toch lang
eer het Kerst zal zijn
want dan kom ik voor altijd bij jou
zachtjes hoorde ik haar snikken
en zacht zei ik haar
droog je traantjes maar
en streep iedere dag een kruisje
op het kalenderblad
je zal zien dat het heel vlug
dan weer Kerst zal zijn
ze zei ,oké en bye bye
en ik huilde zachtjes mee